5 основних правил розумної економії на ремонті

renovation

5 основних правил економії на ремонті

Ремонт квартири - важливе та витратне підприємство. Тому ми хочемо поділитися з Вами порадами, які допоможуть не переплатити та отримати бажаний результат.

 

Ось кілька рекомендацій!

 

Починайте ремонт із проекту

 

Незалежно від вибору проекту (дизайнерського чи технічного), проект ремонту – важливий інструмент, який дозволяє планувати бюджет та використати його ефективно.

Важливо! Для ремонту характерно вислів «дияв криється в дрібницях»: незначні на перший погляд моменти (наприклад, кількість розеток і вимикачів, кількість водорозеток, химерні конструкції з гіпсокартону, перевантажений світлом інтер'єр і т.д.) істотно впливають на кінцеву вартість ремонту.

Також варто пам'ятати про таке завдання, як ефективне використання кожного квадратного метра. За відсутності проекту експерименти з плануванням створюють суттєві витрати (як на роботу фахівців, так і на матеріали) та збільшують тривалість ремонту.

Проект ремонту повністю себе окупає. І з погляду фінансів, і з погляду часу.

 

 

Перш ніж наймати виконавців, уважно вивчіть їхній кошторис (комерційна пропозиція)

 

Важливо розуміти, які саме роботи враховані у кошторисі, чи відповідають ціни різні види робіт ринковим ценам.

Співробітництво з виконавцем необхідно закріплювати договором на виконання ремонтно-будівельних робіт (такий договір ми надаємо кожному користувачеві онлайн-сервісу ЗРОБЛЕНО в особистому кабінеті). Договір має регламентувати співпрацю та передбачати відповідальність сторін у разі невиконання зобов'язань. Договір — це можливість здійснювати оплати за фактом прийому кожного виду робіт, а значить, Ви захищені від «втрати» підрядника, який попередньо взяв аванс.

 

 

Здійснюйте технічний нагляд

 

Самостійний або із залученням стороннього фахівця (на цю тему ми маємо окрему статтю), технічний нагляд допоможе уникнути помилок. Зверніть увагу на етапі монтажу інженерних комунікацій: водопроводу, опалення, електрики. Це істотна частина бюджету ремонту та роботи, від якісної реалізації яких залежить термін служби комунікацій, Ваш спокій та безпека Ваших сусідів.

 

 

Купуйте чистові матеріали в одному місці

 

Наприклад, міжкімнатні двері, фурнітуру для дверей, ламінат, плитку, сантехніку, електрофурнітуру та освітлення. Це дозволить Вам заощадити не лише час, а й гроші на доставці. До того ж велика покупка порадує продавця, він буде радий запропонувати дисконт.

Вибираючи матеріали, уточнюйте у продавця, які бренди компанія імпортує та у випадку з якими є офіційним дистриб'ютором. На бренди, які продавець імпортує самостійно, він легко може дати кращі умови ціни при оптовій покупці.

 

 

Заплануйте та контролюйте бюджет витрат

 

Маючи проект, отримати кошторис на роботи і матеріали не важко. Під час ремонту слідкуйте за дотриманням кошторису, використовуючи звичайну excel-таблицю або спеціалізовану програму (демо-версії багатьох з них доступні безкоштовно). Це дозволить планувати майбутні витрати: розуміти, чи вистачає коштів на завершення ремонту і де можна дозволити собі розгулятися.