Плінтус прихованого монтажу – всі плюси та мінуси

renovation

Плінтус прихованого монтажу: плюси та мінуси

Мода на плінтус прихованого монтажу з'явилася відносно недавно, з появою такої опції як двері прихованого монтажу (про них ми поговоримо наступного разу).

 

 

Призначення плінтуса

 

Плінтус виконує як практичну, а й естетичну функцію. Так пластиковий, дерев'яний або накладний мдф-плінтус допомагає приховати технологічні зазори між покриттям підлоги і стіною, захищає стіни при вологому і сухому прибиранні і є частиною декору для більшості стилів інтер'єру.

 

Наші дизайнери рекомендують використовувати накладний плінтус, колір якого відповідає кольору стін (що візуально збільшує їхню висоту) або кольору лиштви дверних коробок.

 

 

Навіщо може знадобитися плінтус прихованого монтажу?

 

Плінтус прихованого монтажу обумовлений вибором дверей прихованого монтажу. Оскільки двері цього виду передбачають відсутність лиштви, виникає питання з кромкою накладного плінтуса. До того ж, накладний плінтус не завжди дозволяє відкрити двері прихованого монтажу більш ніж на 120 градусів.

 

Здавалося б, плінтус – дрібниця в масштабах усього ремонту! Однак вибір на користь плінтуса прихованого монтажу значно збільшує вартість ремонту. Чим це зумовлено?

 

Щоб приховати плінтус у стіні, потрібно виконати або передбачити заглиблення штукатурки під монтаж алюмінієвого профілю. Цей профіль є посадковим місцем для плінтуса, точніше для декоративної частини, яка буде встановлена ​​в алюмінієвий профіль.

 

Монтаж профілю та декоративної частини плінтуса збільшує вартість робіт із встановлення плінтуса вдвічі та більше. Алюмінієвий профіль також недешеве задоволення: погонний метр цього матеріалу коштує в два-три рази дорожче за декоративну вставку або погонний метр накладного мдф-плінтуса.

 

Також варто врахувати витрати на підгонку підлогових покриттів під алюмінієвий профіль та виготовлення стін.

 

Найскладніша частина операції - вибір кольору декоративної вставки плінтуса. МДФ можна пофарбувати виключно в кольори палітри RAL, а колір стін підбирають по палітрах виробників інтер'єрних фарб. На виготовлення пофарбування та узгодження поєднання потрібен час.

 

Просте і бюджетне рішення - покупка декоративної вставки «під грунт» з подальшим її фарбуванням фарбою для стін. Тим не менш, цей варіант менш зносостійкий, ніж вставка плінтуса, пофарбованого акриловою емаллю або порошковою фарбою.

 

 

Які висновки варто зробити?

  • плінтус прихованого монтажу - модне, але не найдешевше рішення (його вартість обійдеться в 3-4 рази дорожче вартості звичайного накладного плінтуса);
  • якщо необхідно зробити плінтус максимально непомітним, рекомендуємо пофарбувати по RAL накладний МДФ-плінтус;
  • фарбування на замовлення дозволить вирішити питання з кромками плінтуса, якщо Ви наважилися на двері прихованого монтажу.
  • на етапі розробки варто передбачити конфлікт накладного плінтуса та двері під час відкриття (уникнути проблеми можна, використовуючи технологію inside).