Матеріали стін будинку мають значення

renovation

На сьогодні команда ЗРОБЛЕНО виконала ремонти в 30 різних житлових комплексах Києва та області.
Тож, нам є чим поділитись! Ми навіть можемо вести власний блог “ЖК – погляд зсередини”, але залишимо це журналістам.

Вам особливо пощастило, якщо ви читаєте цю статтю до того, як приступити до вибору квартиру у новобудові. Ми розповімо про те, які переваги та нюанси мають різні матеріали, що використовуються при будівництві стін житлових багатоквартирних будинків.

Почнемо з червоної цегли. Це найблагородніший матеріал для будівництва.

Стіни з червоної цегли мають такі важливі для життя переваги: вільна циркуляція повітря і гарна шумоізоляція. В ремонті квартири з цегляними стінами команда ЗРОБЛЕНО завжди досягає рівних стін завдяки штукатурці по маяках та покриттю стін склохолстом. Необхідно відзначити, що в дизайні квартири з цегляними стінами можна використовувати фрагменти кладки, не покриваючи їх штукатуркою.

Рельєф кладки можна підкреслити фарбою або лаком (для цього ми рекомендуємо використовувати покриття тільки для інтер’єрних робіт). Також важливо те, що цегляна стіна досить міцна для того, щоб витримати вагу майже будь-якої навісної шафи - для цього достатньо анкера, кернера та пластикового дюбеля.

Інші характеристики цього матеріалу – зносостійкість та довговічність. Будівлі з червоної цегли розраховані на експлуатацію протягом 150 років без реконструкції.

Керамоблок – сучасна цегла, яка також виготовляється з червоної глини.

Для мешканців квартири, стіни якої виконані з керамоблоку, приємним буде те, що цей матеріал “дихає”. Для його кладки використовують менше розтвору, що означає, що місток холоду буде меньшим. Матеріал має порожнини, які забезпечують гарну термоізоляцію приміщень, але, в той же час, мають високу провідність звуку. В ремонті квартири зі стінами з керамоблоку команда ЗРОБЛЕНО завжди використовує бетонконтакт, перед тим як розпочати штукатурні роботи, для того щоб поліпшити здатність керамоблоку до вбирання, що збільшує вартість ремонту.

Периботон та керамзитобетон.
Їх здебільшого використовують у будівництві багатоповерхівок, адже матеріали мають невелику вагу та високу плотність. Такий матеріал дозволяє отримати рівень шумоізоляції вище, ніж у керамоблоку, але більш низькі характеристики теплоізоляції та природного повітрообміну.

В будинках зі стінами з перитобетону та керамзитобетону до старту ремонту фахівці ЗРОБЛЕНО проводять обов’язковий аналіз матеріалу утеплення фасаду будинку та обігрівальних приладів, надаючи рекомендації щодо додаткової теплоізоляції квартири.

Пінобетон, газоблок – це екологічно чисті матеріали, пористої структури, завдяки якій мають чудові теплоізоляційні якості. Основним мінусом газоблоку є висока шумопровідність. Великий досвід роботи з цим матеріалом та відгуки наших клієнтів дозволяють нам дати наступну рекомендацію у випадку, якщо міжквартирні стіни вашої квартири виконані з газоблоку: для збільшення індексу повітряного шуму стіни, необхідно покрити її гіпсокартоновою плитою (13 мм) та мінеральною ватою (30 мм). Також важливо відмітити, що матеріал легко кришиться, що не дозволяє напряму монтувати корпусні меблі на стіну.

Ділитися досвідом для нас так само важливо як виконувати свою роботу якісно!

Команда ЗРОБЛЕНО!