Кухня-студія. Плюси і мінуси

renovation

Об’єднання кухні та вітальні – рішення, яке дедалі частіше зустрічається в новобудовах. Такий варіант є доступним як для квартир з великою площею, так і у компактних студіях. Чи зручно жити у квартирі-студії? Чи варто зважитися на таке рішення? Які його плюси та мінуси? На всі ці питання відповіли дизайнери ЗРОБЛЕНО, і ми з радістю ділимось їхньою думкою з Вами!

Ідеальна площа
Відкрита або напіввідкрита міні-кухня найкраще підходить для невеликих квартир. Комбінуючи кухню з вітальнею, ви зможете краще використати простір обох приміщень та візуально збільшити площу квартири. Завдяки поєднанню одна кімната виконуватиме функції вітальні, їдальні та кухні. Такий простір стане улюбленим місцем для відпочинку, сімейних розваг та прийому гостей.
Об’єднання буде ідеальним варіантом для сімей, в яких люблять спільно готувати: збільшений простір кухні надає можливість комфортно перебувати там більшій кількості людей.

У свою чергу окрема кухня стане гарним варіантом у квартирах з великою площею. Закритий кухонний зал – затишний окремий простір, присвячений лише кулінарній темі. Така кухня дає можливість готувати ароматні страви, не турбуючись про запахи.

Якщо ви тривалий час не можете визначитись, поєднувати кухню з вітальною чи ні – в такому разі дизайнери ЗРОБЛЕНО рекомендують розглянути варіант розсувних дверей, які допоможуть у будь-який час зонувати два приміщення.

Головні плюси кухні-студії:

+ Додаткова площа
Демонтуючи стіну між кімнатою та кухнею, ви отримаєте додаткову площу, простір для розміщення обіднього столу чи інших меблів.

+ Спільний простір
Під час приготування ви матимете змогу спостерігати за дітьми, які грають у вітальні, дивитися телевізор або ж брати участь у розмові.

+ Додаткове освітлення
Збільшення кількості вікон в одному приміщенні за рахунок поєднання кухні та кімнати дозволить йому виглядати більшим і просторішим.

+ Обідня зона
Кухня, з’єднана з вітальнею, дозволяє розмістити великий стіл, створивши обідню зону.

Основні мінуси кухні-студії:

– Шум
Будьте готові до того, що звук посудомийної машини, увімкненої витяжки чи інших побутових приладів кухні буде більш чутним по всій квартирі.

– Запахи
Недоліком об’єднання кухні з вітальнею є запахи та кіпоть, які легко розповсюджуються під час приготування їжі та проникають в тканини меблів і штор. Уникнути таких запахів важко навіть за допомогою додаткової  витяжки.

– Безпека
Маленькі діти потребують постійної уваги. Особливо коли діти перебувають на кухні, де розташовано багато небезпечних предметів, побутової техніки. Тому кухня, поєднана з вітальнею, може легко стати місцем для дитячих розваг, доступ до якого важко перекрити.

– Безлад
Кухня студія просто вимагає балансу між творчим безладом під час приготування їжі та порядком на кухні. Тож у дні, коли ви приймаєте гостей, матимете не тільки накрити смачний стіл, а й навести ідеальний порядок на кухні.

Наостанок, не дивлячись на те, що об’єднання кухні та вітальні має свої, досить значні, мінуси, важливо зауважити, що близько 70% клієнтів ЗРОБЛЕНО обирають саме такий варіант. І найголовнішим аргументом зазначають саме збільшення часу, проведеного у колі родини, та простору квартири. Але вибір завжди за вами.

Ваша команда ЗРОБЛЕНО!