Матеріали оздоблення стін

renovation

Сьогодні ми поговоримо про актуальні варіанти декоративних матеріалів для оздоблення стін.

Якщо ви зупинили свій вибір на типовому ремонті від сервісу ЗРОБЛЕНО і хочете привнести родзинку в інтер'єр, то вашу увагу необхідно звернути на стіни. Тому що стіни, без перебільшення, справжній простір для творчості, хоча б тому, що вони займають найбільшу площу в квартирі!

Ми поділимося практичними знаннями про останні тренди та популярні рішення в оздобленні стін! Для початку, всього 3 важливих правила для вибору матеріалу декоративного оздоблення.

 

Правило №1 - мінімалізм

Почнемо з того, що якщо ваш ремонт не передбачає розробку дизайн проекту, то покладатися потрібно на почуття власного смаку і поради фахівців ЗРОБЛЕНО. Зазвичай, у випадку з типовим ремонтом, ми рекомендуємо бути стриманими. Але не у вигляді декоративного оздоблення, а в її кількості. Бажано декорувати тільки одну стіну в кімнаті для того, щоб зробити її акцентною. Це правило принципове для малогабаритних квартир.

 

Правило №2 - практичність

Деякі види декоративного оздоблення стін не можуть бути використані для навісних меблів або техніки. Тому важливо, щоб ви були впевнені в тому, що з часом у вас не буде необхідності розмістити на стіні полички або телевізор.

 

Правило №3 - простота в експлуатації

Це правило пояснимо на прикладі: стіни з 3D панелей можуть накопичувати пил на об'ємних елементах, а МДФ панелі - легко миються і не бояться брудних пальчиків. Вибирайте декоративний матеріал, який буде зручним для вас в побуті.

 

Стінові панелі зі скла

Скло має велику кількість варіантів виконання в різній фактурі, що підходить для різних стилів. Крім унікальних декоративних властивостей, скляні панелі вигідно відрізняються від інших видів оздоблювальних матеріалів вологостійкістю і практичністю.

З мінусів можна відзначити те, що скляні панелі не назвеш бюджетним варіантом оздоблення, адже якісне скло дешевим бути не може.

На стінах зі скла залишаються відбитки пальців і сліди від неякісного догляду, а це значить, що для презентабельного вигляду доведеться докласти деяких зусиль.

Панель із загартованого скла неможливо «підкоригувати». Якщо буде потрібно зробити додаткові отвори для монтажу розетки або кріплення кухонних аксесуарів, то це зробити дуже важко, навіть при наявності спеціального інструменту.

 

Дзеркальні стінові панелі

В інтер'єрі дзеркало може бути не тільки практичним, але і стильним декором. Дзеркало використовується повсюдно в будь-якій кімнаті квартири. Незвичайна форма, обрамлення в раму і навіть виконання дверей з дзеркала візуально збільшить площу кімнати.

Недоліками дзеркальних панелей є ті ж, що і панелей зі скла.

 

Стінові панелі з МДФ

МДФ виготовляється з найдрібніших деревних частинок, які формуються в плиту, яку пресують при високих температурах і зміцнюють за допомогою спеціальних речовин.

Їх можна монтувати на будь-яку основу - бетон, цегла, гіпсокартон і т.д.

Панелі з МДФ прекрасно утримують тепло і позбавляють від сторонніх шумів. Такий матеріал може створювати імітацію натурального каменю, цегляної кладки, дерева, але, не створить імітацію рельєфності.

Недоліки у МДФ панелей є, і це: податливість до впливу вологи і легка займистість, тому для розеток і вимикачів встановлюють металеві подрозетники.

 

На сьогоднішній день існує безліч абсолютно різних видів стінових панелей і ми продовжимо цей список описом HPL.

HPL панель - це ламінат, пресований під високим тиском. Цей вид панелей являє собою великоформатний композитний матеріал, що володіє унікальними властивостями - довговічність, надійність і легкість монтажу. З обох сторін готові панелі покриваються спеціальним акриловим складом, стійким до морозу, ультрафіолету і вологи.

Мінусом у використанні HPL панелей є його висока вартість.

 

3D панелі

Головними перевагами 3D панелей є їх велика кількість різновидів і екологічність матеріалу - гіпсу. Сила-силенна колекцій змусить вас закохатися і вибрати один із запропонованих дизайнів! Але, пам'ятайте, що у цього варіанту є і мінуси: накопичення пилу на рельєфній поверхні і деформування при порівняно легких ударах.

 

Керамогранітні і Laminam стінові панелі

Якщо вам необхідно імітувати такий матеріал, як камінь, то ви можете використати панелі з керамограніта, адже стінові панелі з керамограніта виготовляють з природних матеріалів: гранітних кам'яних порід, кар'єрної глини, керамічних пігментів. При цьому, широка палітра кольорів дозволить створити будь-який необхідний дизайн, а завдяки нейтральності та універсальності відтінків інтер'єри та екстер’єри не стануть нав'язливими.

Laminam - це новий сучасний вид керамограніта, тонкі великоформатні плити з широкою сферою застосування і багатими декоративними можливостями. Цей матеріал відрізняється хорошими експлуатаційними характеристиками і високою якістю.

Недоліки у керамограніта і панелей Laminam є спільні - масивність, що ускладнює процес транспортування і монтажу, і висока вартість. Керамограніт при цьому є більш крихким матеріалом, ніж панелі Laminam.

 

Дерево

Для виготовлення облицювання, дерево використовують дуже давно. Спочатку такі панелі виготовлялися з масиву. Сьогодні можна купити комбіновані дерев'яні панелі, вартість яких значно нижче. Верхній шар таких виробів, це цінні сорти дерева, нанесені на соснову або ялинову основу. Стінові панелі під дерево доречні в будь-якому інтер'єрі і здатні вигідно підкреслити статус власника приміщення.

При великому наборі достоїнств, недоліків у подібного оздоблення не дуже багато - це невисока вологостійкість покриття, горючість дерева, чим його не обробляй, висока вартість деяких із різновидів сортів деревини.

 

Декоративна штукатурка

Цим загальним терміном називають пласт будівельно-декоративної суміші, яку наносять на поверхню стін. Вона вирівнює стіни, ізолює їх, утеплює і прикрашає стіни приміщення.

Цей вид покриття стін має ряд плюсів:

  • поверхню покриття важко пошкодити
  • можливість виконати унікальний візерунок на стінах
  • простий догляд
  • можливість отримання нестандартних і рідкісних відтінків.

 

Венеціанська штукатурка

«Венеціанка» створює враження благородного каменю - мармуру, граніту, онікса, яшми, опалу, малахіту, бурштину. Покриття виходить гладким, блискучим, майже перламутровим. Настільки витончений вид оздоблення буквально проситься на стіни великих віталень де є камін, висять полотна в витончених рамах і витає дух Ренесансу. Венеціанська штукатурка унікальна: не знайдеш в світі двох однакових її примірників! «Венеціанка» безпечна, вологостійка і міцна! Але вартість її виконання - перший її недолік. А другий - це можлива поява тріщин, так як матеріал нееластичний. Але, як і будь-який інший вид штукатурки, венеціанська, легко реставрується і знаходить первинний вигляд.

 

Одним з популярних способів прикраси будинку або квартири є художній розпис стін, здатний створити в кімнаті стильний інтер'єр. Розпис інтер'єру доречний практично в будь-якому приміщенні і в будь-якому стилі.

Єдиним важливим нюансом є те, що стіну з розписом потрібно оберігати від пошкоджень, щоб механічний вплив не зашкодив малюнку, адже відреставрувати його можна, але це може бути непросто.

 

Це був огляд основних матеріалів оздоблення стін, які ми використовували в своїй практиці!

Ви завжди можете розраховувати на знання і досвід команди ЗРОБЛЕНО!